Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 12 18:12 #28150

• Bazooka Joe
Ezt csak most találtam meg, és mivel érdekességnek megfelel, hát gondoltam berakom. + itt már a nagy többség azért tud annyira jól angolul, hogy megértse.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 13 15:52 #28280

Rangerek szerintem nagyon jók voltak, legalább is én szívesen lettem volna Ranger .
De ezt le számítva, szerintem az ejtőernyősök sokkal jobbak voltak.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 13 16:31 #28281

Szerintem teljesen más a kettő és hogy érted sikereségre?
Mert ha igen akkor pl. a Rangerek sokall sikeresebbek voltak min a te avatarodon látható Amerikai 17. Légideszant hadosztály.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 13 17:34 #28286

• Bazooka Joe
A Rangereket zászlóaljakba szervezték melyekben 600-1500 ember szolgált, pont azért ekkora egységekbe mert a különleges akciók elvégzéséhez pont ennyi emberre volt szükség. Nem lehetett ezeket ho. szintű embermennyiséggel véghezvinni.

Pont emiatt a II. vh.-ban a Rangerek igencsak kemény kiképzést kaptak. Egyszer láttam róluk egy filmet, amiben az egyik veterán azt mondta, hogy a próba amin részt vett, hogy egyáltalán részt vehessen a kiképzésen (ami alatt tucatszám estek ki a jelentkezők a kemény fizikai megterhelés miatt), hogy aztán igazi Ranger lehessen abból állt, hogy egy tiszttel állt szemben, kettejük között pedig egy asztal volt. A tiszt megkérte a behívottat, hogy tegye a kezét az asztalra, majd miután megtette a két kézfeje közé, vagy az ujjai közé hirtelen leszúrta a bajonettjét. Mivel a behívott nem nézett le, nem rántotta el hirtelen a kezét az asztalról, csak bámult rezzenéstelen arccal a tiszt szemébe felvették!

Na most képzeld el, hogy 1000 emberből hány tette volna ugyanezt?!<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-02-13 18:35
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 13 18:31 #28288

• Bazooka Joe
Egyébként a (Ryan közlegény megmentésében is szereplő) 2. Ranger Zlj. 4! Elnöki Kitűntetést is szerzett, ami az egyik legmagasabb amerikai kitűntetésnek számít. Nevezetesen az El Guettar hágónál, Salerno-nál, Pointe du Hoc-nál, és a Saar folyónál lezajlott küzdelmeikért cserébe.

A 101-ek 2-t kaptak a Normandiában és Bastogne körül lezajlott csatákért való helytállásukért, küzdelmeikért.

Ez persze mit sem von le az ernyősök érdemeiből, csak, hogy az arányokkal tisztában legyetek azért írtam le.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 13 19:50 #28291

Ha különleges alakulatokról beszélünk ki ne maradjanak az ALAMO felderítők!Ők a Rangerekhez hasonlóan különleges hadműveleteket pl.: Előre tojt állást létrehozni, foglyokat szabadítottak ki stb.tettek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 14 14:47 #28331

Előre tojt állást??
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 14 15:10 #28335

• HunBütyök
És géppuskafészekbe tojták az állásukat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 14 17:46 #28348

panzer2 írta:
Szerintem teljesen más a kettő és hogy érted sikereségre?
Mert ha igen akkor pl. a Rangerek sokall sikeresebbek voltak min a te avatarodon látható Amerikai 17. Légideszant hadosztály.

Egyébként nekem a 101-esek a kedvenceim.
És amikor azt írtam , nem csak a 17-esekre gondoltamt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 14 21:49 #28398

Sziasztok úgy gondoltam hogy az utászok is különleges alakulatnak számít vagy rosszul gondolom?
De ha igen akkor valaki tud róluk infót hogy mi a feladatuk mert nem tudom magamba behatárolni ....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 15 13:14 #28429

Hát az utászoknak tudomásom szerint olyan feladatai voltak , mint például út akadályok eltüntetése , aknázás, híd építés (pl: Ponton híd) , védelmi állások kiépítése , stb.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 15 13:23 #28430

Luger írta:
Sziasztok úgy gondoltam hogy az utászok is különleges alakulatnak számít vagy rosszul gondolom?
De ha igen akkor valaki tud róluk infót hogy mi a feladatuk mert nem tudom magamba behatárolni ....

Nem. Az utászok az műszaki alakulat.

Különleges alakulatnak az ú.n. \&quot;rendszerállományú\&quot; alakulatoktól eltérő, emelt harcképességű, és harcmódú alakulatokat nevezzük.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 15 13:44 #28441

• Bazooka Joe
Luger írta:

Szerintem sem számítanak azoknak, ellenben a Sztálingrád c. filmben szereplő Rohamutászok - Sturmpioniere már talán annak nevezhetőek.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 15 18:06 #28469

Joe szerinted melyik Ranger zászlóalj a legsikeresebb és miért?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 feb. 15 18:43 #28475

• Bazooka Joe
A 2. és 5. Zlj.-k mivel a többi (ugye a II. vh.-ban össz. 6 volt) vagy szinte teljesen megsemmisült (lásd az 1., 3., 4. Anzio-nál + Cisterna-nál), vagy nem vitt véghez akkora tetteket mint ez a kettő.<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2010-02-15 19:44
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.16 másodperc
Joomla templates by a4joomla