Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Különleges alakulatok

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 ápr. 10 14:30 #32092

• Bazooka Joe
HunBütyök írta:
A Gurkák nem szó szerinti hegyi vadászok voltak, hanem őstehetségek. Számukra a hegyek megszokott dolgok voltak. Monte Cassinonál is is úgy harcoltak mintha hazai pályán lettek vlna!

Mégis az 1. FJD kőkemény védelmi állásain fennakadtak. Azért ne mondjuk, hogy sétagalopp volt számukra az a csata, csak azért mert majdnem otthoni környezetben mozogtak. Hatalmas veszteségeik voltak nekik is ott.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 ápr. 10 14:44 #32094

• HunBütyök
Zeki írta:
Milyen jól is jöttek volna Itália védelménél, csak sajnos kevés hegyivadász alakulat maradt. De Amik voltak folyamatosan működtek. Franciaország lerohanásánál is sok szerepük volt a hegyivadász alakulatoknak.

(Kellenének a Suddenbe nem Bütyi? megcsinálom a pályát okés?)

Ja ja, majd lesznek, hawknak leadtam már régen a rendelést. Igazából az olaszk a hegyekben a francia hegyivadászkkal farkasszemet néztek. Nem tudtak előretörni, amig nem kapitulált a francia hadsereg.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 ápr. 22 16:39 #32731

panzer2 írta:
Ha már Olasz Elit Alakulatról van szó akkor Bersaglieri ők az igazi jó arcok.

Jónak jó arcok voltak , de hiába próbálkoztak nem nagyon tudtak nagy sikereket elérni.

A németeknél a Grossdeutschland is elég jó volt.<br><br>Szerkesztette: StormtrooperJelly, Időpont: 2010-04-22 18:41
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 08 18:25 #33947

Egy kérdés .Nem ismertek olyan oldalt/vagy helyet,települést/ahol lehet szabatni 2.vh-s egyenruhát
/konkrétan ss,lssah,wermacht/.

Ha tud valaki légyszi írjon.
kiire laenu online
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 08 18:32 #33949

• HunBütyök
Van SS hagyományőrző ismerősöm, tudna segíteni, de nem két fillér. Mondjuk egy francia egyenruha lényegesen drágább lenne.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 09 11:17 #34003

Hát azt tudom hogy nem két fillér de a tesóm a 18-adik születésnapjára/csütörtökön volt/szeretne magának egyenruhát.Ezért kérdem.
kiire laenu online
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 09 14:55 #34012

• Zeki
Személyes üzenetben beszéljétek meg
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 09 17:10 #34021

• HunBütyök
Eme topicban pedig Norbitól a magyar huszárokról szeretnék kérdezni. Tudsz-e nekünk mesélni olyan akciókat amikben huszéárjaink emberfeletti teljesítményt nújtottak, Én már leírtam a vasúti töltésnél történt dolgokat amikre eg ynémet katona emlékezett vissza. Amikor a magyar huszárok elkergették a szovjet védőket. Tudsz-e más izgalmas eseményt?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 09 17:38 #34027

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Eme topicban pedig Norbitól a magyar huszárokról szeretnék kérdezni. Tudsz-e nekünk mesélni olyan akciókat amikben huszéárjaink emberfeletti teljesítményt nújtottak, Én már leírtam a vasúti töltésnél történt dolgokat amikre eg ynémet katona emlékezett vissza. Amikor a magyar huszárok elkergették a szovjet védőket. Tudsz-e más izgalmas eseményt?

Először is: a magyar lovas (később huszár) fegyvernem a második világháborúban egyáltalán nem volt különleges alakulat. Elit annál inkább.
A m. kir. 1. lovas- (majd huszár-) hadosztály a Magyar Királyi Honvédség egyik legjobban felszerelt, kiképzett és vezetett seregteste volt. 1944 nyarán súlyos harcokban is helytállt a szovjet harckocsi- és gépesített csapatokkal szemben is, bár igen jelentős veszteségeket szenvedett (akárcsak a velük közösen bevetett német lovasdandárok). 1944 októberében tértek vissza lengyel területről (egy ideig a IV. SS-páncéloshadtest alárendeltségében harcoltak Varsó közelében). Ezután a Duna-Tisza közén, majd a Dunántúlon (főleg a Vértesben) harcoltak, ekkor már főleg lovak nélkül, gyalogságként.

Egyszóval: az 1. huszárhadosztály története tele van a hősi helytállás példáival.

Íme egy kis olvasmány róluk:
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-09 19:43
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 09 19:31 #34042

csunyabácsi írta:
Hát azt tudom hogy nem két fillér de a tesóm a 18-adik születésnapjára/csütörtökön volt/szeretne magának egyenruhát.Ezért kérdem.

Biztos SS egyenruhát akar? Vagy csak egyenruhát? Ég és föld a különbség, lehet lekókadna a tekintete ha meglátja mit kap. Egyébként lehet szerezni jó minőségű korhű utánzatokat, a REPRO márkájúakról jókat hallottam.

Üzleti célú link moderálva.
Ezt a továbbiakban legyetek szívesek magánban megbeszélni. Köszi! Számvéber N

Szerkesztette: portillo, Időpont: 2010-05-09 21:32<br><br>Szerkesztette: Számvéber Norbert, Időpont: 2010-05-10 07:47
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 04:54 #34937

• HunBütyök
Na, mivel szlovák hadseregs dolgokat keveset leltlm (egyedül a Slovak Aces of WW2-t, ezért megpróbálok olvasni a világháború egyik leghelytállóbb, leghíresebb, legelitebb önkéntes alakulatáról... a Waffen SS... bevettétek mi hogy a Waffen-SS-ről?... a Cseh önkéntesekről a Brit hadseregben!

Észak Afrikában is voltak, illetve a közelkeleten. De még olvasnom kell róluk! Majd ha találok érdekes dolgokat írok róluk. Persze ha érdekel valakit Norbin és rajtam kívül...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 16:07 #34973

Engem nagyon is én is kezdem unni ezeket a Rangereket:sick: meg a Waffen SS-t:sick:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 16:10 #34974

• Bazooka Joe
Áruló! Ezért tarkólövés járna!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 16:11 #34975

Bazooka Joe írta:
Áruló! Ezért tarkólövés járna!

Vigyázz, mert Bütyök figyel:pinch:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Különleges alakulatok a világháborúban 2010 máj. 26 16:13 #34977

• Bazooka Joe
És??? Többek között ez az egyik oka annak, hogy ilyeneket írok.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.20 másodperc
Joomla templates by a4joomla