Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Parancsnokok, katonák

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 21 18:19 #5171

• ErwinRommelDAK
Ki más ???

1.ERWIN Johannes Eugen ROMMEL
2.Kurt Meyer \'Panzermeyer\'
3.Erich Hartmann
4.Hans-Joachim Marseille

a kedvenceim !! De van még jópár....
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 22 18:37 #5184

• martin932
Ha már a parancsnokoknál járunk:

1. Erwin Rommel
2. Heinz Wilhelm Guderian
2. Hans Ulrich Rudel
4. Michael Wittman
5. Otto Carius
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 24 13:45 #5202

• StandartenführerSteier
Hé, jóemberek! Én elhiszem, hogy számtalan kiváló német parancsnok harcolt a II. világháborúban, de most kicsit térjünk át a magyarokra is, aztán majd folytathatjuk a németeket!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 27 13:52 #5268

• Kurt Tank
Günter Prien, Scapa Flow Bikája.
George S. Patton
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 27 18:24 #5278

• koszta
Szép magyarok
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 28 10:37 #5281

• Kurt Tank
Magyart sajna nem ismerek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 28 18:54 #5293

• Bazooka Joe
Grassy József Altábornagy (SS-Gruppenführer) a 25. SS Gránátos Hadosztály (a \"Hunyadi\") parancsnoka.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 28 19:05 #5297

• koszta
És neki van valami egyedi esete?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 28 19:13 #5299

• Bazooka Joe
Nincs nálam az erre vonatkozó megfelelő könyv... de inkább csak azért soroltam ide mert SS hadosztályt vezetett (ráadásul ugye magyart) ami az egész háború alatt (létrehozása időpontja miatt csak az utolsó 2 évben) nem követett el semmiféle atrocitást.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 szep. 29 11:59 #5304

• StandartenführerSteier
Tudom, hogy nemrég amellett érveltem, hogy magyarokat írjunk, de asszem feloldom ezt a fogadalmat.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 okt. 09 06:57 #5596

• StandartenführerSteier
Nos, ott szeretném folytatni a mondandómat, hogy pl Felix Steiner is SS tábornok volt (ő vezette Berlinnél a 9. hadsereget), mégsem volt a nácik híve, sőt gyűlölte őket. Egyébként egy ideig ő volt a parancsnoka a 12. Htilerjugend páncéloshadosztálynak, utána következett Kurt Meyer, becenevén Panzermeyer. Ő előtte a Liebstandarte (a Barbarossa elején még ezred, 1942-től már hadosztály) III. zászlóalját, majd az egyik ezredét is.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 okt. 09 07:07 #5597

• StandartenführerSteier
Itt, Panzermeyer mellett szeretném megemlíteni Jochen Peipert is. Igaz, hogy benne volt a náci pártban, sőt Hitler híve is volt, de viszont ott volt majdnem minden nagy hadjáratban. Fall Weiß - Lengyelország, Fall Gelb - Franciaország, Marita - Szerbia + Görögország, Barbarossa - evidens, Normandiában, Wacht am Rhein - Őrség a Rajnán - itt az ő egysége jutott a legtovább és végül Tavaszi ébredés.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 okt. 09 13:15 #5600

• Liberator
A Das Boot c. filmben is a tengeralattjáró parancsnok bírálta a náci pártot, mégis a hazájáért harcolt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 okt. 10 11:21 #5610

• Kurt Tank
Otto Kretschmer (1912. május 1. – 1998. augusztus 5.) a legeredményesebb német tengeralattjáró parancsnok volt a második világháborúban. 1939 szeptemberétől, 1941 márciusában bekövetkező fogságba eséséig, 47 hajót süllyesztett el, melyeknek együttes vízkiszorítása 274 333 tonna volt. Beceneve: \"Schweigsame Otto\" (Csendes Otto)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Legsikeresebb parancsnokok, katonák 2008 okt. 10 17:19 #5616

• StandartenführerSteier
Az egy nagyon nagy film! (Das Boot) Nem rég láttam először! Erről jut eszembe... Olvastam, hogy volt egy Helmut Rosenberg nevezetű U-Boot parancsnok, aki \'41-ben egymaga megtorpedózta a HMS EAGLE nevű repülőgép anyahajót, ami pár perc alatt a Földközi-tenger fenekére került. Egy egész flotta volt a közelben, de egyik sem vette észre Rosenberget. Majd hazatért és megkapta a Lovagkeresztet ... méltán.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.12 másodperc
Joomla templates by a4joomla