Gipszj írta:
101.Légideszant írta:
Annyit tudok róla,hogy 1944-ben bombázták amerikai gépek.Ezt egy ott dolgozó bácsitól hallottam.
Amikor munkám során épületeket vizsgálok (vizsgáltam) arra a sajnálatos megállapításra jutottam, hogy a szemtanúk elmondásában a valóság ritkán haladja meg az öt százalékot, a tizet gyakorlatilag soha.
Nem hazudnak, csak így emlékeznek, ha másért nem, hogy néhány percre a figyelem középpontjába kerüljenek.
Minden további nélkül elhiszem, hogy bombáztak, azt is 1944-ben, sőt könnyen lehet, hogy az amerikaiak. Mindenesetre ennek a korosztálynak minden kisebb repülőgép Rata, nagyobb meg Liberator. A különösen jól tájékozottak még valami légierődről is hallottak.
A mi családi legendáriumunk arról szól, hogy dédnagyanyám, aki 1943-\'44-ben a csepeli WM-ben dolgozott a háború alatt szintén átélt jópár légitámadást, főleg az amerikaiakat \"szerették\"... Az egyik bombázás során túlélték egy lőszerraktár felrobbanását is, valamint nálunk is maradtak emlékek egy ilyen tömeges fulladásos esetről, az üzem egyik légóbunkerében, amit füstmérgezés (??) okozott... sajnos tényleg nagyon homályosak a részletek, azt viszont kiemeli a legenda, hogy a falak a közvetlen találatokat is vígan bírták.
Majd igyekszem még utánanyomozni a dolgoknak alaposabban, amíg a tanúk velünk vannak...