Panther beküldte:
Szerintem a legközelebbi Belgrád, nekik néhány német és egyéb járművük is van ( Panzer IV, Stug III, Panzer 38(T), Fiat Ansaldo, M3 Stuart, stb.), van egy hasonló intézmény valahol Szlovániában is, aztán ott van az Auto und Technik Múzeum Ausztriában, és rengeteg hasonló múzeum van Németországban, és Lengyelországban is vannak. De ha nagyot akarsz harapni, a Saumuri vagy a Kubinkai múzeumot látogatod meg.
Mellesleg sajnos én egyikben sem jártam....
Tartok tőle. hogy az Auto und Technik Museum az nem Ausztriában van, hanem Németországban, Sinsheimben. Van egy kisebb Spyerben is. Ezekben jártam, a sinsheimiben egy csatatér is van, balról a Szövetségesek, jobbról a Tengely. (Ha átmegyek a másik oldalra akkor fordítva) Még páncéltörő állások is vannak, a csarnok kb. 200x80m.
Németországban van még több is(azt hiszem Koblenz-ben is van egy, talán az a legnagyobb, de ez a hadseregé). Láttam a cairoit és a belgrádit is (igaz a belgrádit 1964-ben!), ezek nem nagy számok.
A saumuri és Nagy-Britaniában a bowingtoni már sokkal jobb, ezekben nem jártam. Láttam viszont Londonban az Imperial War múzeumot, itt volt néhány harckocsi és egy kilőtt Vadászpárduc. Mindközött messze a legjobb a kubinkai.