Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

TÉMA: Kézifegyverek

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 06 20:00 #6924

• Zeki
Hát igen egy gránátzápor az igen húzós főleg ha a saját barátod dobja alád
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 06 20:12 #6927

• Tomi222
Tudomasom szerint abban az időben a britteknek állt rendelkezésükre a legtobb tipusú (No... \"széria\") és legerősebb robbanóerejü kézigránát arzenál.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 06 20:45 #6940

• Zeki
Lehet én nem tudom biztosan;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 08 06:39 #7082

• GIXeRCool
Tomi222 írta::
Tudomasom szerint abban az időben a britteknek állt rendelkezésükre a legtobb tipusú (No... \"széria\") és legerősebb robbanóerejü kézigránát arzenál.

Ha igaz a forrás, akkor ők használtak először ekrazitot TNT helyett...
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 08 07:02 #7083

• StandartenführerSteier
Nemrég olvastam egyikőtök hozzászólását, hogy melyik is a legjobb kézigránát. Nos, szerény véleményem és még sokaké szerint a jenki MII-es volt a legfaszább. Már csak azért is, mert abban olyan repeszek voltak, amik nem mentek szét a robbanás következtében. A német Stielhandgranate-nél viszont kezdetben megvolt ez a hajlam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 08 11:59 #7095

• Bazooka Joe
A repesznek nem mellesleg az a dolga, hogy egy bizonyos rádiuszon belül szétrepüljön, szétmenjen?

Vagy ezt konkrétabban kifejtenéd, mert nem igazán értem...

Az olyan gránátokat ne hasonlítsuk már egymáshoz amelyeknek különbözik a robbanásuk... vannak olyan gránátok amelyek a robbanás erejével ölnek és vannak olyanok amelyek a robbanást követő szétrepülő repeszekkel...<br><br>Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-08 13:40
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 08 12:35 #7098

• Zeki
Szerintem az ,de nem szólok bele;) ( milyen jó karácsonyi zene szól a Danubius-on:woohoo: )
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 08 14:56 #7139

• Zeki
Milyen szerintetek Parabellum P08 \'Luger\'?
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 08 16:09 #7148

• Tomi222
Noss...szerintem ez a fegyver méltán rászolgált hirnevére.Megfelelően karbantartva igazán megbizható és pontos volt.Több modifikációja ismert.Talán nem készült olyan II.világháborút feldolgozó film amiben nem szerepelne.A szövetséges katonák kedvenc zsákmányfegyvere,de a szovjet tisztek is előszeretettel cseréltek le TT33-kat Lugerre.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gyalogsági fegyverek 2008 dec. 08 16:28 #7156

• Zeki
Azt tudtam hogy a szövetségesek kedven ereklyéje volt,de azt nem hogy cserélgették a szovjet tisztek!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2008 dec. 08 17:14 #7189

• Geralt
Bazooka Joe írta::
A Német Kézigránátok

A Németeknél két fajta kézigránát létezett: a Stielgrenate (nyeles kézigránát), és az Eiergrenate (tojásgránát).

A gránátok vékony fémborítással rendelkeztek, és főleg a robbanás erejével, nem pedig a burkolat repeszeivel fejtették ki romboló hatásukat.

A nyeles kézigránátnak két típusa volt: az 1924-es és a hosszabb 1939-es mintájú.

Nyelének köszönhetően messzebbre és pontosabban lehetett dobni.

Kibiztosítása után 4-5 mp-nyi idő állt a katonák rendelkezésére az eldobáshoz.

A II. Világháború kézigránát dobási rekordját egy SS katona tartotta 77 m-rel.

A nyeles kézigránátot még képesek voltak hatásnovelő burkolattal ellátni.

A nyeles gránátokat egymásba is lehetett szerelni ez volt a Gebalteladung amit nagyon jól lehetett alkalmazni harckocsik lánctalpai ellen.

De ki lehetett cserélni a késleltetett gyújtóikat pillanatgyújtókra is arra az esetre, ha a hátrahagyott gránátokhoz esetlegesen az előretörő ellenség hozzáérne.

A tojásgránátok a nyeles gránátoknál kisebbek és gyengébb hatásfokúak voltak.

Az Eierhandgrenate 39es-ben lévő 0,35 kg-os robbanóanyag 13 m-en belül volt hatásos.

A tojásgránátok egyetlen harcászati előnye az volt a nyeles gránátokkal szemben, hogy felülről illetve alulról is lehetett őket dobni.&lt;br&gt;&lt;br&gt;Szerkesztette: Bazooka Joe, Időpont: 2008-12-04 19:51

Nos ebben a hozzászólásban azt javítanám ki, hogy nem Stielgranate, hanem Stielhandgranate
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2008 dec. 08 17:15 #7190

• Geralt
Ja és szerintem egy Luger tényleg jó fegyver lehetet.
Szívesen kipróbálnám egyszer.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2008 dec. 08 17:22 #7198

• Zeki
Kínai piac;)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2008 dec. 08 18:32 #7234

• Bazooka Joe
De ott volt egy javított specifikációja is a Walther P38 is. Az is egy jó kis oldalfegyver volt.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc gylogsági fegyverek 2008 dec. 08 18:38 #7240

• Tomi222
Nemrég olvastam hogy a Lugert a katonák mig a Walthert a tisztek kapták oldalfegyvernek.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.15 másodperc
Joomla templates by a4joomla