tanezred írta:
Mondjuk úgy jött a \"hülye\" elnevezés, hogy a M.kir. 101. Tanezred könyvben így említik, és az egyik foton erős nagyítóval, így látható az emblémája félkörívben Klöckner, a félkörívben egyenesen Humbold. Az, hogy 3 vagy 3.5 tonnás, nyilván a visszaemlékező 60 év után már nem emlékezett pontosan hogy 3,11258 t vagy 3,2189 tonnás. Nem is ez a lényege a könyvnek.
És ez ki a csámpás katicabogarat érdekel? A 3-3,5 tonnás ponyvás dízel szállítón derültem jót.
A Klöckner és a Humbold oké lenne bár a matricát is biztosan félrenyomták mert nekem Humboldt névről vannak ismereteim. A Klöckner-Hunboldt-Deutz elnevezés 1936-38 között volt hivatalos márkanév, majd 1938-tól lett Klöckner-Humboldt-Magirus ha jól tévedek... Mondjuk Klöckner-Humboldt csak így kettő névvel nekem kimaradt ismereteimből de tén yés való hogy az 1941-től gyártásra került A330 vagy S330 az csakis Klöckner-Deutz-Magirus lehet, bár a magirus nevet sokszor lehagyták... Jó de hát akkor is tévedhettek. Ilyen tanezred vagy olyan tanezred, de ezek szerint még lett volna mit tanulniuk nevükhöz híven a katonáiknak...<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2011-07-08 11:49