Az oldal semmilyen felelősséget nem vállal a hozzászólásokért!

Üdv, Vendég

Tehergépjárművek, vontatók
(1 olvasó:) (1) Vendég

TÉMA: Tehergépjárművek, vontatók

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 szep. 07 17:45 #18420

• HunBütyök
Ne legyetek már gyerekesek!

Norbi inkább az új Whiplash lemezt csekkold! Visszatértek a vén rókák, de még hogy!

Whiplash - Unborn again! Bay area thrash a köbön! Most is arra csápolok, és közben rakom össze az olasz tüzérséget! Igaz akkor már az új Artillery-t kéne hallgatnom, de hát thash!!!!!!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 szep. 07 17:46 #18422

• HunBütyök
Norbi! Én kérdezek és nekem válazsolhastz. Pl. arra hogy tényleg elírtam: SU az önjáró löveg!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 szep. 07 17:47 #18425

• Számvéber Norbert
HunBütyök írta:
Norbi! Én kérdezek és nekem válazsolhastz. Pl. arra hogy tényleg elírtam: SU az önjáró löveg!

Magánban válaszoltam.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 szep. 07 17:54 #18428

-.-\' inkább meg se szólalok

de csak mert mondtam h nem szólok hozzá többet
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 08 12:43 #20768

Helló
Bütyök ezt írta Amúgy az Opel blitz egy nagy kaka volt.

Ha jó teherkocsirka vágsz akkr csakis amcsi esetleg angl teherkcsikra gyúrjál!

International M-5-6 pl.
Gmc CCKW 353
Bedford QLD, QLT, QLB

De mért? nem hiszem hogy ha olyan rossz volt akkor a németek ezt használták volna ..
És ha még is igaz amit mondasz akkor nagyon s**r kedvem lesz mert nekem a Blitz az örök kedvenc .

Moderálva.<br><br>Szerkesztette: Liberator, Időpont: 2009-11-08 14:11
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 08 13:16 #20769

• HunBütyök
És mitől kedvenc? Csak azért mert német? Ha leírod mitől volt olyan jó, akkor hiszek neked. Csak azért mert német és ismert nem biztos hogy jó. És melyik Blitzre gondolsz?<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-11-08 14:19
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 08 18:14 #20803

• HunBütyök
Amúgy a másik tpicban szóba került az opel-Blitz szintén, pá rinfot írck róla, mert nem árt pontsítani. Opel-Blitz néven mindnekinek a német nagy teherkocsi ugrik be ami a 3,6-36S vagy a 3.6-6700A 8Tök egyformán néztek ki de egyik 4X2-es kerékképletű volt a másik 4X4-es.
Ja és bár néemtek gyártoptták amerikai eredetű teherkocsi.
A hitelekből táplálkozó gazdasági fölemelkedés az 1920-as évek végén a világgazdasággal együtt összedőlt, és az autógyárak is szenvedtek emiatt. Az Opel testvérek egy okos sakkhúzás segítségével elkerülték a krízist: hosszú tárgyalások után a General Motors Corporation átvette az Adam Opel GmbH részvényeinek többségét, mert a magas behozatali vámok miatt hosszú ideje egy Németországban működő gyártót keresett. Opel megtartotta a nevét és az önállóságát. A márka pozíciója nem csak megerősödött hanem ki is építette azt. Első német gyártóként az 1930-as évek közepén az Opel áttörte az évenkénti 100.000 darabos gépjárműgyártást. (értendő ezelatt személ yés teherkocsi igazából)
A tehergépjárműszakma robbanása: 1930 őszén az Opel bemutatott egy újonnan tervezett tehergépjárművet kettő és kettő és fél tonnás kivitelben 3.5 literes hengerűrtartalommal melynek neve a \&quot;Blitz\&quot; volt. Az éves termelés az új tehergépjármű-gyárban Brandenburgban 25.000 darab volt.
1940-ben az Opel gyárban a személygépkocsi gyártást leállították és elkezdték méginkább ontani az pel Blitzeket. Számtalan változat. alkatrész és komponensek készültek a német hadiiparnak, többek között futóművek, hajtóműalkatrészek. 1944-ben a rüsselsheimi gyár felét, míg a Brandenburgban található gyár teljesen egészét lerombolták.
Na de 1946-ban ujrakezdték az Opel Blitz gyártását de az már másik történet.

Pár opel blitz fotót is mutatok jó?

Opel-Blitz 1,0, egy tök aranyos picurka puttonyos autó:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Opel-Blitz 2,5-32. Egy nagyon kedves kis nénósautó:

A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.

Egy Opel-Blitz 1,0 tűzoltónautó:

Ez egy Opel-Blitz 3.0 rádiós autó:

Ez egy másfél tonnás Opel-Blitz kisteherautó. Azaz Pick-Up truck.. (ismeritek az Iron Maiden dalt, \&quot;Just sixteen, a pick-up truck, out of money and out of luck...\&quot;

Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 08 22:34 #20828

Imádom az Opel-Blitzet! Olyan klassz autó!
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 09 06:24 #20833

• HunBütyök
Hm... mint már említettem, a General Motors és az opel együtt bizniszeltek, mutatok pár ford és GMC teherkocsit.

GMC T17 1937-ből:

Ford V8 1 tonnás kisteherautó 1936-ból:

Ford V8 másfél tonnás változatban 1935-ből:

Na és megkoronázva: íme az Opel Blitzek őse a már említett Opel 10/45 PS németországból 1930-ból:

És íme az eredetije ennek, 1929-ből az USA-ból: Ford AA :

Amúgy nekem ebben a 2X4-es, 3 tonnás kategóriában a Bedford OYD a kedvenc például. Erősebb volt és megbízhatóbb. Nagyobb hatütávlsággal rendelkezett, jobb fajlagos teljesítményt tudott leadni. Kevesebbet fogyasztott satöbbi. és átalakítás nélkül midnen hadszíntéren mnegállta a helyét. Például a Vörös hadseregnek is kiváló szolgálatt tett, mert 1100 darabot kaptak belőle. De megjárta a sivatagot, Olaszország hegyvidékes tájait is. Szeressétek Ti is!

4X4-es 3 tonnás kategóriában meg pl. a bedford QL srzat tagjai vertek köröket a Blitzekre. Míg a Blitz polgári tehergépkocsként indult, ennek hibái a harcmezőn meg i smutatkoztak. A Bedford QL-t direkt katonai célkra tervezték. Talán a világháború legmegbízhatóbb, legfürgébb, és az egyik legjobb terepjáróképességő katonai tehergépkocsi volt.

Long live Bedford! A 4X4-es és 4X2-es katonai tehereautók királya mindörökké!<br><br>Szerkesztette: HunBütyök, Időpont: 2009-11-09 07:27
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 09 07:28 #20838

Ez a Bedford ritka ronda.

Ez a kedvenc vontatóm, bár nem 2vh-s

Orosz MAZ nehézvontató,nekünk is van egy pár, a T-72-est lazán elhúzza. A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2009-11-09 08:29
Csatolmányok:
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 09 15:51 #20857

• Liberator
Szívesen kipróbálnék vezetni egy ilyen nagy dög teherautót. (Bedford, Blitz)
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 09 16:11 #20862

• HunBütyök
Ez a maz-537-es pontos elnevezéssel. A Faun SLT-56-os a kedvenc a maíiak közül. A világháborúban is volt jópár, pl. a Scammell SV1S, a Diamond T és társaik. Németeknél a Faun vagy a Büssing gyéártott ilyen nagy teherbírású autóükat. Szerintem amúgy a Bedford eg ymdern külsejű járgány.

Ja külön érdekesség: a Bedford-ok lettek a világháború utáni pel Blitzek alapjai. Ugyanis 1946-ban az angol Bedford cég szállt be az Opel-be.

De a amúgy a léynegen nem változtat: 4X4-es teherkcsiként a Bedfprd QL alázta a 3.6-6700A-t.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 09 16:14 #20863

• HunBütyök
Libi! Ezek nem nagy dögök: 3-4 tonnás kis p*csköszörűk...
A nagy teherkocsikat máshol kell keresni a Vh-ban.
Pár nehéz teherkocsi a telejsség igénye nélkül:

Praga RV (A Wehrmachthoz a csehektől került 1938-ban, imádták)
Latil FB
Lancia 3RO
Faun L900
Scammell
Diamond T

Majd írok ezekről is igérem.
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 30 14:45 #22085

Bütyök most olvastam az irományod már megint fantasztikusat alkottál !
Téma zárolva.

Válasz/Re:Kedvenc tehergépjárművek, vontatók, PSZH 2009 nov. 30 15:53 #22087

• HunBütyök
Sajnos van benne egy hiba, egy csonka mondat. Nem töröltem ki amit átírtam később. De javítjuk majd.
Remélem az új cikkem is tetszeni fog mindannyiónk kedvenc autójáról a Vidal Tempo G 1200-ról.
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.18 másodperc
Joomla templates by a4joomla