Sziasztok!
Régóta meg akartam ezt kérdezni, de eddig sosem jutottam hozzá. Én Rákosszentmihályon a XVI. kerületben lakom, és a közelben több helyen is találtam (valószínűleg a volt Attila-vonalhoz tartozó) lövészárokra, bunkerkezdeményekre utaló képződményeket. Valaki tud róla, hogy a képen látható környéken voltak valamilyen harcok? Arról tudok, hogy a mostani Veres Péter úton (a Gödöllői hév jár arra, akit érdekel googlemapsen megkeresheti) jöttek befelé a szovjet-román csapatok, de ez egy jó 2-3 km-el északabbra van.
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
Jelmagyarázat:
Zöld: kb 5x6 méteres sík beton talapzat, falak láthatóan nem kerültek ráépítésre, az erdő közepén van, és a 60-as évek óta biztosan ott áll, és akkor már be volt nőve növényzettel (szülői emlékek alapján).
Kék: Ritkás erdő szélén található kétsoros, egymással összekötött, (tehát felülről \"létra\" alakú) árokrendszer.
Sárga: Ritkás facsoport benne hasonló árkok, a délebbiben egy szabályos, kb 3x5 méteres földbe ásott téglalap alakú gödör, és egy kb 6x8 méteres sík, beton talapzat, szintén falak nélkül. A terep amúgy védekezés szempontjából ideális (apukám utász volt, csak tudja:lol:), egyik oldalról egy patak (4m mély, 4m széles V alakú mederrel, járművel kb áthatolhatatlan), másikról széles, kétsávos főút.
Piros: A legérdekesebb talán, 3 db betonbunker, mindenbizonnyal lőszerfülkék, mivel aránylag kicsik, és semmiféle nyílás nincsen rajtuk.
Ilyenek: (ez a legdélebbi)
A kép rejtve van vendégek elől, jelentkezz be vagy regisztrálj a megtekintéshez.
A bunker kb 1,5 m magas.
Tud valaki valamit hozzáfűzni? Az első 3 lehet az, amire gondolok, vagy csak túl élénk a fantáziám? És voltak ezen a területen harcok?<br><br>Szerkesztette: Jagdpanther, Időpont: 2011-02-03 18:43