INMATE írta:
Szerintem kicsit későre teszitek az un. végső vereséget. Nem hiszem, hogy isten igazából Moszkvánál vagy El-Alameinél, vagy a D-napnál történt volna az un. végső verség. Persze utólag könnyű okoskodni ezzel mind tisztában lehetünk. Akkor is én azon a véleményen vagyok, hogy azzal, hogy Európában hagytak ellenséget mégpedig Nagy-Britanniát, és nem szállják meg (Angliai csata verség), elég volt ahhoz, hogy hosszabb távon zavart okozzon. Hisz az ő bombázóik, az ő hajóik, az ő szabotás akcióik elég sok fejfájást tudtak okozni, és kitűnő kiinduló pont volt arra, hogy a tengely hatalmak elleni küzdelmet Európában elősegítsék. Ha megszállták volna Nagy-Britanniát, akkor a szovjetek eléggé kiszolgáltatott helyzetben lettek volna.
Sohasem tudták volna megszállni Angliát. Az angol flotta volt a legerősebb, a brit szigetek elfoglalása után voltak olyan elszántak, hogy a gyarmatokról folytassák, mint a franciák. A lottó ötösnek nagyobb az esélye. Én elhiszem, hogyha valaki el van ájulva önmagától akkor megpróbál mindet, hogy kimagyarázza a sikertelenséget, de a tények maradnak. A Szovjetuniót ha máshol nincs lekötve talán TALÁN! le tudta volna győzni. De ez nem valószínű. Ha nem támadja meg Európát nem elég erős mert kevés a nyersanyaga, ha megtámadja akkor sok az ellensége. Amellett valószínű, hogyha Szovjetunió bukásra áll megsegítik. A Szovjetuniót úgy lehetett volna legyőzni, ha a lakosságát egyenrangúnak tekintik a némettel, mert akkor sokan melléálltak volna. Amikor az emberek rájöttek, hogy a németek rosszabbak mint Sztálin, akkor már nem volt nehéz dolga a szovjet vezetésnek. A náci ideológiával hosszú távon nem lehetett nyerni, csak pofára esni. A bolsevizmus ellen miért is kell
igazából harcolni? Az ideológia mögött nem puszta anyagi érdek van?
Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-24 07:30<br><br>Szerkesztette: Gipszj, Időpont: 2010-10-24 07:35